Nulmeting aardbevingen

SNELCONTACT

Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op,

Als gevolg van trillingen

door zoutwinningen en/of aardbevingen bestaat de kans dat er schade is ontstaan dan wel gaat ontstaan aan gebouwen.

Voor de gedupeerden is dit erg vervelend en doorgaans kan de schade geclaimd worden bij Centrum Veilig Wonen. Echter zijn de contourlijnen in het aardbevingsgebied verkleind en worden schades steeds vaker niet toegekend.  En zelfs de omgekeerde bewijslast geldt voor binnen de contourlijnen. En nu?

Wij zeggen: leg elke m2 fotografisch vast en zorg voor eigen dwingend bewijslast door middel van een 0-scan. Dit doen wij met behulp van hoogtefotografie!

Waarom een 0-scan?

In een 0-scan + een beknopte (seismische) risicoanalyse van BOUW SCAN PLUS+ wordt dus aangegeven of op het moment van de scan aanwijzingen zijn dat er ernstige constructieve gebreken aanwezig zijn. Indien deze niet aanwezig zijn kan aangenomen worden dat de gebouweigenaar op dit vlak aan zijn zorgplicht heeft voldaan.

De 0-scan

Met de 0-scan heeft u als vastgoedeigenaar inzicht in de volgende zaken:

  1. Stap 1
    Vastlegging bouwelementen zonder gebreken (bijv. scheurvrij).

    Door het laten opstellen van een 0-scan heeft een vastgoedeigenaar een ijkpunt en dwingend bewijslast om aan te tonen dat schade niet aanwezig was voor een specifieke trilling. De opgestelde 0-scan wordt door Bouw Scan Groningen notarieel vastgelegd.
  2. Stap 2
    Vastlegging bouwelementen met gebreken (onderhoud of trilling schade).

    Door het laten opstellen van een 0-scan heeft een vastgoedeigenaar inzicht in de bestaande schadebeelden van het pand. Deze schadebeelden worden geclassificeerd naar onderhoud en vermoedelijke trilling schade. Hiermee is dan ook aan te tonen dat bestaande schades verergerd zijn door mogelijke trillingen.
  3. Stap 3
    Vastlegging bouwelementen met een verhoogd risico. (zie ook onze veiligheidscan!).

Aan de hand van een visuele inspectie worden de hoogste risico’s ten gevolge van aardbevingen aangegeven. Op basis van 13 standaard Hoog Risicovolle Bouwkundige Elementen (HRBE’s) wordt aangegeven of er in het gebouw elementen aanwezig zijn die door een aardbevingen een risico kunnen vormen voor de veiligheid van personen en/ of dieren. E.e.a. op basis van een visuele inspectie waarbij geen uitvoerig constructief onderzoek wordt verricht.